⭐️ Rapport fra årets seminar for avhandlingsskrivende
I 2023 arrangerte instituttet et lunsj til lunsj-seminar for instituttets avhandlingsskrivende. Erfaringene var positive, slik at det også i år ble arrangert et slikt seminar. Høstens seminar var lagt til Åsgårdstrand, og etter innledninger fra Ivar, Ola og Finn, ble tiden brukt på utfordringer knyttet til deltakernes avhandlinger. Den første dagens faglige del ble rundet av med en liten spasertur i Munchs motiver, før det ble servert bobler og beskrivelser av utviklingstrekk ved EU-domstolens metodebruk hjemme hos Finn. Dessverre glemte fotografen å fotografere, men Adolph Tidemands «Haugianere», justert for bobler, kan være et slags substitutt. Den neste dagen fortsatte vi med avhandlingene.

🛎️ Per Håkon holder foredrag for Kjernekraftutvalget
I dag holder Per Håkon foredrag for Kjernekraftutvalget, som har sitt første møte etter konstitueringen tidligere i høst. Foredraget omhandler rettslig regulering og organisering av kjernekraft med utgangspunkt i atomenergiloven, og endringer og oppdateringer som må til for et fremtidsrettet lovverk med hensyn til konsesjoner, tilsyn og sikkerhet.
Vi ønsker han lykke til!
📄 Gullik med artikkel i Jussens venner
Vår egen Gullik og Torkell Sætervadet har skrevet en artikkel om prejudikatsvirkningen av Høyesteretts traktattolkninger, publisert i Jussens venner.
I artikkelen argumenterer de for at det samlede rettskildebildet viser at Høyesteretts traktattolkninger må tas i betraktning som mulig prejudikat i andre liknende saker. Rettskildene taler for at terskelen for å fravike prejudikater er lavere når Høyesterett har tolket traktater enn når domstolen har tolket tradisjonelle norske rettskilder.

🥇 Velferdsprisen 2024 - Nominasjonsfrist 12. november
Kultur- og velferdsutvalget (KVU) vil med dette invitere ansatte ved UiO til å nominere kandidater til velferdsprisen.
Velferdsprisen gis til en gruppe ansatte, et fagmiljø eller en enkeltperson som har utmerket seg ved å styrke arbeidsgleden og fellesskapet ved Universitetet i ̽ѡ – for eksempel ved å tenke nytt i forhold til arbeidsplassen eller ved å bedre det fysiske miljøet eller ved å spre entusiasme og glede på andre måter.
Prisen deles ut under den årlige adventskonserten i Universitetets aula, og vi ber alle om å legge merke til at i år blir adventskonserten søndag 1. desember kl. 18.
Se hvordan dere nominerer, her: /for-ansatte/ansettelsesforhold/ansattgoder/utvalg/velferdspris/
Med vennlig hilsen
Kultur- og velferdsutvalget
📣 Husk å slette e-post!
Påminnelse: Alle må rydde i sine e-poster før 12. november – da går vi over til nytt e-postsystem.
Har du e-post som avslører noe om sykdommer eller diagnoser knyttet til studenter, kollegaer eller gjester? Eller e-post som spør om tilrettelegging på grunn av slike forhold? Har du e-post med begrunnelser for permisjoner som inneholder personsensitive data? Kanskje det i veiledningskommentarer på e-post har dukket opp sensitive personopplysninger knyttet til forskningsdata? Har du i e-post informasjon om ansattes fagforeningsaktivitet eller medlemskap? Dette er røde data!»
Les hvilke type e-poster som typisk kan inneholde røde data, og UiOs og IT Sentrums egne tips til hvordan du sletter store mengder e-post, samt tar vare på røde data på en sikker måte, på .
👷🏼♀️ Forstyrrende boring utenfor bakgården i DB i 3 uker framover.
Det skal lages en ny rampe til handicap-inngangen til DB. Dette medfører at betongdekket må pigges opp, og vi forventer en del støy med dette. Vi regner med at piggingen og det verste bråket er ferdig på lørdag eller mandag denne uka. Det øvrige arbeidet vil strekke seg over ca. 3 uker framover.
🚲 Gratis sykkeldekkskift på Blindern 6. november
Grønt kontor skal i samarbeid med UiOBIL (bedriftsidrettslaget) arrangere en mulighet for studenter og ansatte til å få kjøpt et par nye vinterdekk til sykkel og så få dem byttet på gratis på Blindern, nå førstkommende onsdag 6. november, kl. 08:00 - 09:00 ved Kristine Bonnevies hus. Der får du også kjøpt vinterdekk.
🏛️ Normale åpningstider fra uke 45!
Neste uke kommer Hannah tilbake fra sitt praksisopphold. Resepsjonen kommer derfor til å være åpen fra 09:00 til 15:00 hver dag.

Melde inn saker til Fredagsbulletinen?

Har du en sak (nyhet, ny bokutgivelse, seminar eller noe annet spennende) som skal med i Fredagsbulletinen? Ikke nøl med å sende en mail til Thomas (thomas.heiberg@student.jus.uio.no).
Hold deg oppdatert på hva som skjer - medier mm.
Du kan selv melde deg på (eller av) våre e-postlister
·&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;
·&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;
·&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;
·&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;&Բ;
Press Reader
Alle ansatte og studenter ved UiO har fri tilgang til en rekke norske og internasjonale aviser og tidsskrifter gjennom bibliotekets tjeneste
Arrangementer ved NIFS
Her finner du
UiOs forskningsformidling for folk flest
UiO har tre samfunnsoppdrag; forskning, undervisning og forskningsformidling til allmennheten.
UiO er opptatt av å formidle forskningen og gjøre den tilgjengelig for folk flest – er det lenge siden du har sjekket hva andre fag og forskere driver med?
Inviter en ikke-akademiker og sjekk Scene Domus Bibliotheca - Universitetet i ̽ѡ
Les mer her.
"Alt" du lurer på
Ansatt-info (for nye, etablerte og midlertidig ansatte)
Ansettelsesforhold - For ansatte
Ansatt ved NIFS - for alle ved Nordisk institutt for sjørett
Informasjon til nyansatte ved Det juridiske fakultet
Vitenskapelig assistent ved NIFS - For ansatte
Parkering
Parkering for ansatte - alt du trenger å vite
Skal du parkere på UiOs parkeringsplasser må du registrere deg som UiO-bruker i parkeringsappen Apcoa Flow. Last den ned i App Store eller Google Play. Alternativt kan du registrere deg på .
Bedriftshelsetjenester
øٱdz
Vil du booke kapperommet, kjerka eller møterommet på energiretten? Spør noen i administrasjonen.
Andre møterom kan reserveres i Outlook.
Innkjøp og faktura? Kontakt alltid Camilla først!
UiO tar ikke imot fakturaer uten at det er grunnlag i en bestilling. Vi kan ikke betale for noe som ikke er bestilt.
et er Riksrevisjonen som krever dette.
1) Fakturaer skal sendes i EHF (dvs. elektronisk) format (fra norske leverandører).
Vi henviser til denne siden: /om/samarbeid/sende-faktura-til-uio/
Man må legge inn stedkode og bestillingsnummer (EHF-nummeret knytter fakturaen til bestillingen). Dette får leverandøren av fakultetets regnskapsavdeling når Camilla har lagt inn bestilling.
Har man delprosjektnummer er det fint om man oppgir det, men i mangel av delprosjekt finner UiOs fakturamottak ut av det hvis man setter på vår stedkode 12150000 og navn på den ansatte.
2) Utenlandske leverandører kan ikke sende i EHF-format, men skal sende faktura via denne e-postadr: invoices@admin.uio.no
Dette gjelder for alt fra møte- og seminarbevertning til kontorrekvisita, men også kurs og konferanseavgift.
Kurs og konferanser
Innkjøp: kurs-/konferansedeltakelse
Hovedregel: Du melder deg på selv.
Flere og flere arrangører legger nå betalingsløsning direkte i påmeldingsskjemaet, slik at deltakelse må betales direkte ved påmelding. Da må du gjennomfører påmelding selv, betale faktura, og så legge utlegget som refusjon i DFØ-appen, med opplastet bilde av kvitteringen.
Du kan be Camilla om hjelp.
1) Fakturaer skal sendes i EHF (dvs. elektronisk) format (fra norske leverandører).
Vi henviser til denne siden: /om/samarbeid/sende-faktura-til-uio/
Man må legge inn stedkode og bestillingsnummer (EHF-nummeret, som knytter fakturaen til bestillingen). Dette får leverandøren av Camilla når hun legger inn bestilling, eller du kan gjøre det selv her: Bestilling av varer og tjenester for Juridisk fakultet - For ansatte - Universitetet i ̽ѡ (uio.no).
Har man delprosjektnr er det fint om man oppgir det, men i mangel av delprosjekt finner UiOs fakturakontor ut av det hvis man setter på stedkode og navn på vit. ansatt.
2) Utenlandske leverandører kan ikke sende i EHF-format, men skal sende faktura via denne e-postadr: invoices@admin.uio.no
Reiser
Reiser og opphold for gjester UiO skal betale for
Husk at administrasjonen (Camilla) booker reise og opphold for eksterne.
Dine egne reiser
Informasjon om hva du må gjøre før du bestiller, hvordan du bestiller og hva du gjør under og etter reisen finner du her: Reise - For ansatte - Universitetet i ̽ѡ (uio.no)
Ting som er viktig å huske på, og som er utdypet på lenken over:
- Alle reiser skal være forhåndsgodkjent av nærmeste leder - du søker selv i DFØ-portalen. Veiledning finner du på linken over.
- Etter godkjenning bestiller du reisen selv.
- Alle reisetjenester skal bestilles via UiOs reisebyrå Berg-Hansen i reiseportalen, BH-portalen.
- Reiseregning skal leveres innen én måned etter reiseslutt.
.
Det er lurt å ha UiO Eurocard Corporate til jobbrelaterte utlegg - se info i Fredagsbulletinen 5.april 2024
Alle typer tjenesterelaterte utlegg og reiser skal betales med kredittkort. UiO har en avtale om Eurocard Corporate Gold
Slik søker du om kredittkort
1. Ha ditt UiO-ansattnummer og din BankID tilgjengelig. Ansattnummeret finner du på lønnslippen din i selvbetjeningsportalen, se brukerveiledning (dfo.no).
Merk: Kredittkorttransaksjoner vil ikke bli importert til selvbetjeningsportalen hvis ansattnummer mangler.
2. Registrer din UiO e-postadresse på Eurocards søknadsportal (eurocard.no) og fyll ut søknadsskjema.
Innkjøp - bøker
- Bøker skal primært kjøpes gjennom bestillingssystemet og hos UiOs rammeavtaleleverandører.
- Hos Akademika kan du vise tilsattkortet ditt og be om faktura til UiO. Husk at du må oppgi ditt eget navn og bestillerkode, som du kan få av administrasjonen.
- Bøker kan også kjøpes i bokhandel eller på nett når dette er nødvendig. Da må du selv betale og få utlegget refundert i etterkant (husk å ta vare på kvittering). Slik bruker du DFØ-appen - For ansatte - Universitetet i ̽ѡ (uio.no)
Innkjøp IT-utstyr
NB: Utlegg for IT-utstyr refunderes ikke, hør med kontorsjef hva som kan bestilles via IT lokalt.
Utlegg og refusjon
Dersom du har kjøpt noe og trenger å få refundert utgiftene, gjøres dette via selvbetjeningsportalen (fast ansatte).
/for-ansatte/arbeidsstotte/selvbetjeningsportal/slik-bruker-du-dfo-appen.htm
Riktig fremgangsmåte for å legge inn og slette refusjoner i DFØ
Når ansatte lager refusjon eller reiseregning i Selvbetjeningsportalen så må man alltid endre på kostnadstilordningen på den første siden. Det er der man endrer til for eksempel et delprosjekt som kostnaden skal føres på. Som standard kommer delprosjektet man er lønnet på, og det er for de aller fleste feil delprosjekt å føre reise/refusjon på.
Div. info, veiledninger og frister
-
Cristin - Publikasjonsregister: rapportering, frister og aktuelt
-
Regler for godskriving og uttak av undervisnings- og eksamensbanken
-
Her er søknadsfristen to ganger i året 1. september og 1. februar - og NB! Man må søke et år i forveien!
Dette fordi fakultetet skal ha tid til å finne erstattere/noen til å undervise.
- Ressursside og admin.støtte ved NFR-søknader