TYSK1101 – Tysk språk: Leseferdighet
Beskrivelse av emnet
Kort om emnet
Emnet er et tilbud til studenter som trenger grunnleggende ferdigheter i tysk. Hovedvekten legges på tekstforståelse. Undervisningen bygger på lesetrening, oversettelse til norsk, resymering og kommentering av tyske tekster, både sakprosa og litterære tekster, og på formidling av hovedforskjeller mellom norsk og tysk, i ordforråd, formlære, syntaks, semantikk og stilistikk.
Hva lærer du?
Når du har fullført emnet, har du:
- kjennskap til viktige særtrekk i tysk.
- solid leseferdighet, slik at du kan forstå og behandle tyske tekster i et videregående studium eller i andre sammenhenger.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre , eller søke om å bli .
Forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Undervisningen forutsetter at du har minst nivå II (eller tilsvarende) fra videregående skole med karakteren 4 eller bedre.
Undervisning
Undervisningen går over hele semesteret og vil i hovedsak foregå som forelesninger (én time per uke) og seminararbeid (en dobbelttime per uke) med tekstgjennomgåelse og øvelser, i alt 3 uketimer i 12 uker. I første undervisningsuke vil det bli gitt et konsentrert oppfriskningskurs i tysk grammatikk. Det er lagt inn en to ukers undervisningsfri periode for arbeid med oppgaveskriving.
Emnet forutsetter at du deltar aktivt i undervisningen, også i den delen som organiseres i Fronter. Gruppeveiledning, IKT-basert arbeid og videosesjoner kommer i tillegg.
Det er obligatorisk å møte til minst 75% av undervisningen. Ytterligere gyldig fravær må dokumenteres (kontakt eksamenskonsulenten). Det er også obligatorisk å levere følgende 4 skriftlige arbeider:
- 3 oppgaver, hver på inntil 1 side à 2300 tegn.
- 1 oppgave på inntil 3 sider à 2300 tegn.
Oppgavene leveres til faglærer innen oppgitte frister. Faglærer gir respons på oppgavene og må godkjenne oppmøte og oppgaver før du kan fremstille deg til eksamen.
Adgang til undervisning
Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.
Eksamen
Eksamensformen er en skoleeksamen på 4 timer.
De obligatoriske aktivitetene må være godkjent av faglærer før du kan fremstille deg til eksamen.
Tidligere gitte eksamensoppgaver finner du her:
Hjelpemidler
Ingen hjelpemidler er tillatt.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Karakteren publiseres på Studentweb senest tre uker etter eksamensdagen.
Begrunnelse og klage
Adgang til ny eller utsatt eksamen
Trekk fra eksamen
Studenten anses å ha fremstilt seg til eksamen dersom hun/han ikke har trukket eksamensmeldingen sin i StudentWeb innen en gitt frist
Godkjent obligatorisk aktivitet er gyldig i inneværende semester og de to neste semestrene emnet blir gitt. Det er studentens ansvar å holde seg orientert om eventuelle endringer i pensum og undervisningsopplegg. Følg med på semestersiden.
Tilrettelagt eksamen
³§Ã¸°ìnadskjema, krav og frist for .
Evaluering av emnet
Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.