CAENFRA1302 – Litteratur og historie med didaktikk
Beskrivelse av emnet
Kort om emnet
Emnet erstatter CAENFRA1501 – Årskurs i fransk (i Caen) for lærere og lærerstudenter. Fransk kulturkunnskap og historie (nedlagt) og CAENFRA1301 – Årskurs i fransk (i Caen) for lærere og lærerstudenter. Fransk litteratur (nedlagt) og består av en litteraturdel og en kulturkunnskapsdel. Emnet undervises i 2. semester og bygger på CAENFRA1502. Litteraturdelen er en videreføring av litteraturemnet i 1. semester, med vekt på verker fra ulike litterære perioder. Historiedelen av emnet dekker viktige hendelser i Frankrike fra 1700-tallet og framover. I begge disiplinene er praktisk og teoretisk didaktikk en integrert del av emnet. Didaktikkdelen knytter de to fagdisiplinene opp til skolefaget fransk, og tar opp ulike måter å jobbe med historie og ulike typer litteratur i franskundervisningen i skolen.
Hva lærer du?
Når du har fullført dette emnet, kan du:
- Analysere og kommentere litterære tekster
- Gi en oversikt over årsaker til og konsekvenser av de viktigste historiske hendelsene i Frankrike etter det 17. århundret
- Presentere og kommentere didaktiske problemstillinger knyttet til tekstlesing og arbeid med kulturkunnskap i franskundervisningen
Opptak og adgangsregulering
Emnet er en del av programmet Årskurs i fransk for lærere i Caen, som består av en emnegruppe på 60 studiepoeng. Undervisningen foregår ved OFNEC, Universitetet i Caen i Frankrike. Det er spesialopptak for årskurset. Opptaket skjer gjennom Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU). Årlig søknadsfrist 15. mars.
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
Overlappende emner
- 5 studiepoeng overlapp mot FRA1501 – Fransk historie fra Revolusjonen til i dag (nedlagt)
- 5 studiepoeng overlapp mot FRA1301 – Innføring i fransk litteratur (nedlagt)
Undervisning
Det er obligatorisk oppmøte på undervisningen. Et fravær på inntil 20 % kan aksepteres. Planlagt fravær skal varsles, og ved sykdom skal en gi beskjed til OFNEC samme dag.
Undervisningen går over hele vårsemesteret og avsluttes i mai. Det blir en obligatorisk hjemmeoppgave i h.h.v. litteratur og historie. Studentene skal jobbe med både teoretisk og praktisk didaktikk, gjennom muntlig aktivitet og samarbeid.
Eksamen
En hjemmeoppgave i didaktikk som må være bestått for å ta eksamen.
En skriftlig skoleeksamen (5 timer) basert på begge disipliner ved slutten av semesteret.