Koding
I NVivo kan du gå gjennom materialet ditt og legge på koder (emneord) på teksten mens du leser. Det anbefales å lese igjennom materialet og kode underveis, heller enn å definere kodene på forhånd. Du kan alltid endre navn og slå sammen koder senere når du begynner å se klare tendenser. Det er også mulig å organisere kodene i et hierarki. For mer om koding, se NVivos hjelpesider:
Caser
Caser er personer, steder, organisasjoner, hendelser eller andre ting som utgjør analysedelene i prosjektet ditt og samler all informasjon om hver enkelt del. Ikke alle prosjekt trenger å bruke caser, men hvis du er interessert i å se på ting som for eksempel kjønn eller aldersgruppe hos en gruppe personer, kan det være veldig nyttig. For mer om caser, se NVivos hjelpesider:
³§±èø°ù°ù¾±²Ô²µ±ð°ù
Når du har kodet materialet ditt, kan du gjøre spørringer (queries) for å gjenfinne det som er kodet, på tvers av alle tekstene. Du kan også bruke Queries til å søke etter ord som forekommer i filene dine, og mye mer. For mer om spørringer, se NVivos hjelpesider:
Memos og annotations
Nvivo har flere muligheter for å ha egne notater knyttet til filene du har importert.
Memos kan både knyttes til en bestemt fil, eller ligge fritt som et eget dokument. (Litt som en post-it lapp.) De kan inneholde både tekst, bilder og tabeller og kan kodes på lik linje med andre filer i NVivo.
Annotations er notater som er knyttet til bestemte deler av en fil. (Litt som notater i margen.) Du kan annotere alle filtyper, ikke bare tekst.
For mer om memos og annotations, se NVivos hjelpesider: