INF1040 – Digital representasjon
Beskrivelse av emnet
Kort om emnet
Representasjon av tall, tekst, lyd, bilder og video i en datamaskin. Utveksling av slike data over Internett.
Hva lærer du?
Studentene skal forstå hvordan tall, tekst, lyd, bilder og video representeres ved hjelp av bit og byte for å kunne lagres og overføres. De skal kjenne til på hvilke måter slike data kan komprimeres og krypteres.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre , eller søke om å bli .
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
I tillegg til eller må du dekke spesielle opptakskrav:
- Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2)
De spesielle opptakskravene kan også dekkes med fag fra videregående opplæring før Kunnskapsløftet, eller på andre måter. Les mer om .
Programstudenter med INF1040 som obligatorisk emne i sin programplanen, kan ha spesielle opptakskrav. Se programbeskrivelsen for mer informasjon.
Overlappende emner
3 studiepoeng mot INF 103/IN 147/IN 147A, 2 studiepoeng mot IN 140.
Undervisning
Kurset vil gå over hele høstsemesteret. Det vil være 2 timer forelesning og 4 timer gruppeøvelse hver uke. Det vil bli gitt obligatoriske oppgaver som må bestås for å kunne gå opp til eksamen.
Eksamen
Bokstavkarakterer vil bli gitt på grunnlag av en avsluttende 4 timers skriftlig eksamen.
Karakterskala
Tilsynssensor for emnet er Tor Lønnestad
Adgang til ny eller utsatt eksamen
Dette emnet tilbyr ny eksamen i begynnelsen av påfølgende semester til kandidater som stryker eller trekker seg under ordinær eksamen. For nærmere opplysninger, se /studier/admin/eksamen/sykdom-utsatt/mn/index.html
Annet
Det er obligatorisk oppmøte på første forelesning.
Tilsynssensor for emnet er: Tor Lønnestad
Evaluering av emnet
Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Som student ved UiO vil du derfor bli bedt om å delta i ulike typer evaluering av studiehverdagen din. Vi gjennomfører fortløpende evaluering av dette emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende og detaljert evaluering, en såkalt "periodisk evaluering" av emnet. Mer informasjon om kvalitetssikring finnes på UiOs nettsider om studiekvalitet.