Undervisningsmateriale og pensumliste IN1900
Undervisningsmateriale IN1900 H21
Læringsmålet for IN1900 er god forståelse av ukeoppgavene og oppgavene fra plenumsøvelser (se ). Eksamen vil teste denne forståelsen.
Alle oppgavene er knyttet til tema fra læreboken av Joakim Sundnes, og til kompendiet . Både læreboka og kompendiet er i hovedsak oppdaterte kortversjoner av utvalgte kapitler i av Hans Petter Langtangen. Denne boka har vært brukt som lærebok i IN1900 og tidligere INF1100 i mange år, og går mer i dybden og har flere eksempler enn den nye læreboka. Boka er derfor en veldig nyttig ressurs å bruke i tillegg til årets lærebok. Den er skrevet for Python 2, så noen detaljer i koden er annerledes enn i den nye boka som bruker Python 3, men forskjellene er veldig små. Begge bøkene er tilgjengelige gratis som e-bok. Den nye læreboka er åpent tilgjengelig for alle, mens Langtangen sin bok er tilgjengelig via UiO-biblioteket og kan lastes ned hvis man er logget på et UiO-nettverk.
Oppgavene som gås gjennom i kurset er hentet fra flere kilder:
- De fleste av oppgavene som gås gjennom på forelesningene er fra Langtangen sin bok, og alle oppgavene fra denne boka er tilgjengelige som egen .
- Alle de obligatoriske ukeoppgavene er hentet fra et eget .
- Undervisningsplanen inneholder også noen anbefalte oppgaver for hver uke, som er hentet enten fra Langtangen sin bok, fra oppgaveheftet, eller hefter egne hefter med fysikk- og kjemi-relaterte oppgaver. Alle oppgavesamlingene er tilgjengelig .
Eksamen
Eksamen består av to deler, en midttermineksamen i uke 41 og en avsluttende eksamen i desember. Maksimal score er til sammen 100 poeng, 25 poeng på midttermineksamen og 75 poeng på avsluttende eksamen. Poenggrensene for de forskjellige karakterene varier noe fra år til år ut fra hvordan eksamen slår ut, men gjennomsnittstall fra de fem siste årene er A: 93, B: 81, C: 62, D: 50, E: 40.
Et tilstrekkelig antall obligatoriske oppgaver må være bestått
For å ta eksamen må man ha nok godkjente obligatoriske ukeinnleveringer. Vi har et poengsystem hvor de fleste oppgaver teller ett poeng, mens noen større oppgaver teller to eller flere. I 2021 kommer det til å være 80 poeng tilgjengelig totalt, og man må oppnå 50 poeng for å kunne ta eksamen i kurset.
Pensumliste IN1900 H21
Pensum til avsluttende eksamen er følgende:
-
Alle forelesningsnotatene (se her: /studier/emner/matnat/ifi/IN1900/h21/ressurser/podcast.md)
-
Alle kapitler i læreboken "Introduction to scientific programming with Python" av Joakim Sundnes (se her: ) som har vært gjennomgått på forelesninger
-
Kompendiet "Solving ordinary differential equations in Python" av Joakim Sundnes (se her: ).
-
Alle plenumsoppgaver og obligatoriske oppgaver
Oppgaver som er gjennomgått i plenum eller gitt som obligatoriske oppgaver er sentrale i pensum. Hvis man har god forståelse av disse er man godt forberedt til eksamen. All teori og alle verktøy som er nødvendig for å forstå og løse disse oppgavene finnes i læreboka og ODE-kompendiet. Forelesningsnotatene er et nyttig supplement til lærebok og kompendium, som oppsummerer de viktigste punktene og presenterer alternative eksempler.
Avsluttende eksamen varer 4 timer, er digital og skjer i programsystemet Inspera (egen PC kan ikke benyttes). Hjelpemidler er ikke tillatt. Eksamen vil bestå av en kombinasjon av flervalgsoppgaver og oppgaver hvor en selv må utforme svar (med størst vekt på siste typen oppgaver).