̽»¨¾«Ñ¡

±Ê±ð²Ô²õ³Ü³¾/±ôæ°ù¾±²Ô²µ²õ°ì°ù²¹±¹

Pensumliste

Anders Malthe-Sørenssen, Elementary electromagnetism using Python, 2020.

³§³Ùø³Ù³Ù±ð-±ô¾±³Ù³Ù±ð°ù²¹³Ù³Ü°ù

Johannes Skaar, Elektromagnetisme, 2017.

Johannes Skaar, Kretsanalyse basert på elektromagnetisme, 2017.

H. A. Sveinsson, Vektoranalyse, 2018.

De tre pdf-filene ovenfor kan lastes ned (gratis) her.

Kapitler og eksempler markert med stjerne (*) er orienteringsstoff. Det som har med vektorpotensialet A Ã¥ gjøre i kap. 3.3, selve beviset av Amperes lov i kap. 3.4, og hele kap. 4.8, er ikke pensum. I kap. 4.5 vil utledningen av lagret energi (lign. 4.83) bare gjøres med en enkelt spole/sløyfe. Utledningene av (4.46) og (4.124) er ikke pensum.

Oppgaver er også pensum

Alle ukesoppgaver, obliger og laboppgaver er dessuten pensum. En av oppgavene gitt i ukesoppgaver eller obliger, vil bli brukt som utgangspunkt for en av oppgavene på eksamen.

Annen støttelitteratur:

gir en pedagogisk innføring i elektromagnetisme som er forskningsbasert - basert på forskning om hvordan du som student lærer best mulig. Boken inneholder dessuten en rekke numeriske oppgaver og eksempler, med kode, for både visualisering og løsning av oppgaver.

: Første kapittel her gir en pedagogisk innføring i vektorregning, vektoroperatorer og forskjellige integralteorem som vi behøver. I tillegg gir resten av boken en meget god presentasjon av elektromagnetisk teori, men etterhvert på et noe høyere nivå enn hva som kreves i dette kurset. Boken er ideell for de som vil lære mer og/eller vil gå videre i dette feltet.

K. Bløtekjær: Størrelser og enheter.

Publisert 17. aug. 2020 14:06 - Sist endret 2. sep. 2020 13:39