KUN1010 – Antikken
Kort om emnet
Emnet gir en innføring i gresk og romersk arkitektur og billedkunst til ca. 300 e.Kr.
NB! Dette emnet undervises i siste gang våren 2009. Fra og med våren 2010 vil dette emnet erstattes av et emne med omfang på 20 studiepoeng. For mer informasjon se progamsidene
Hva lærer du?
Studenten gis en generell innføring i antikkens arkitektur og billedkunst. Emnet legger vekt på studiet av sentrale verk i allmenn kultur- og idéhistorisk sammenheng og viktige teorier og metodiske holdninger knyttet til perioden.Trening i skriftlig framlegging og argumentasjon i seminarsammenheng.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre , eller søke om å bli .
Det er ikke anledning til å avlegge eksamen i dette emnet uten innvilget undervisningsopptak.
Forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Det anbefales å ta EXPHIL03 – Examen philosophicum og EXFAC03-KULT – Exfac kultur og samfunn (nedlagt) samt KUN1000 – Introduksjon til kunsthistorie før man begynner på periodeemner. KUN1010 er det første av 6 periodeemner som anbefales studert i kronologisk rekkefølge.
Overlappende emner
10 studiepoeng overlapp mot KUN1010K – Antikken (nedlagt)
Undervisning
Emnet baserer seg på en kombinasjon av forelesninger og gruppeundervisning, og undervisning knyttet til IKT-basert oppgaveskriving.
Det skal leveres en obligatorisk oppgave i Fronter som må være godkjent for å kunne stille til eksamen.
Dersom den obligatoriske kvalifiseringsoppgaven underkjennes første gang, får studenten én uke på seg til å levere oppgave på nytt.
Undervisningsformen har som mål å aktivisere studentene i læringsprosessen, og å gi tilbakemelding på faglig fremgang og forståelse.
Eksamen
En 4 timers skoleeksamen avholdes i slutten av semesteret. Det er en forutsetning at den obligatoriske oppgaven er godkjent før man kan stille til eksamen.
Karakterskala
Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.
Evaluering av emnet
Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.
Annet
Det tas forbehold om endringer