Inngåelse av internasjonale samveiledningsavtaler reguleres blant annet av følgende regelverk:
- Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i ̽»¨¾«Ñ¡
- Retningslinjer for internasjonalt samarbeid om doktorgradstildeling (fellesgrader)
1. Formålet med retningslinjene er å understøtte internasjonalt samarbeid om forskerutdanningen ved UiO, og å tilrettelegge for mobilitet for doktorgradskandidater. Retningslinjene synliggjør avgrensninger mot avtaler om gradssamarbeid på ph.d.-nivå, og gir regler for hva slags samveiledningsavtaler fakultetene kan inngå uten at det medfører behov for en institusjonell rammeavtale.
2. Samveiledningsavtaler forstås som internasjonale avtaler om felles veiledning av individuelle ph.d.-kandidater. Avtalene skal gi kandidatene en faglig merverdi i doktorgradsarbeidet og skal dokumenteres på grunnlag for vitnemål.
3. Fakultetene kan selv inngÃ¥ samveiledningsavtaler for individuelle kandidater som omhandler faglige, praktiske og økonomiske vilkÃ¥r for samarbeidet. Slike avtaler kan ikke avvike fra Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i ̽»¨¾«Ñ¡. Avtalen skal undertegnes av partene i samarbeidet og dekan eller fakultetsdirektør.
4. Samarbeid som innebærer avvik fra Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i ̽»¨¾«Ñ¡ krever en institusjonell rammeavtale. Slike avtaler skal undertegnes av rektor.
5. Samarbeid som innebærer felles eller dobbel gradstildeling skal følge UiOs Retningslinjer for internasjonalt samarbeid om doktorgradstildeling (fellesgrader).