Umiddelbart
Lederen skal sørge for at trakasseringen opphører. Dette kan skje ved å skape endringer i den relasjon og kontekst der trakasseringen skjer, for eksempel ved å organisere bytte av veileder, tilbud om hjemmekontor eller annet kontor for en periode, for den ene eller annen part. Det er viktig å sette av tid til samtale med den enkelte.
Lederen bør også informere den som har vært utsatt for trakassering om muligheter for en fortrolig samtale med helsepersonell på Enhet for bedriftshelstjeneste, eller ved .
HÃ¥ndtering av saken
Det er viktig for behandling av saken at det foretas en grundig utredning. Det vil bl.a. si:
- å raskt innkalle til samtale den som opplever seg trakassert; vedkommende kan selvsagt ha med seg en bisitter.
- innkalle den som er anklaget for forholdet til samtale. Den anklagede skal informeres om retten til å ta med seg en tredjeperson, ref. Forvaltningsloven.
Dokumentasjon
Det skal opprettes en sak umiddelbart i ePhorte når leder får kjennskap til saken. Møter og saksgangen må dokumenteres. All informasjon om hva som gjøres/oppfølgingstiltak og referat fra møter må nedtegnes skriftlig og vedlegges saken. Dette er viktig i tilfelle saken utvikler seg til en disiplinærsak. Saker av denne typen er selvfølgelig taushetsbelagte, jf. og . Merk likevel at den anklagede har rett til innsyn som part hvis det blir en disiplinærsak.
³¢±ð»å±ð°ù²õ³Ùø³Ù³Ù±ð
Siden slike saker kan være spesielt utfordrende for leder, kan det være viktig å søke råd og støtte. Du kan ta kontakt med: