̽»¨¾«Ñ¡

English version of this page

Produsere video og medieinnhold

Filmmediet har gode muligheter til å fortelle historier om fag og fagformidlere som kan inspirere og motivere. Gjennom film møter man praktiske og menneskelige sider ved forskning og kunnskap. LINK lager en rekke videoformater hvor de gode historiene i faget løftes fram.

Kontakt oss for produksjon og rådgivning rundt bruk av video

Det finnes mange bruksområder og produksjonsformer for video til undervisning og formidling. Fyll ut nettskjemaet vårt når du har gjort deg tanker om en videoproduksjon, og ønsker å sende en forespørsel til LINK.

Typiske situasjoner og genrer

Inspirere og motivere

Videoformatet er egnet til å gi en levende og engasjerende framstilling av et fagfelt eller et undervisningsopplegg. Vi produserer filmer som inspirerer og motiverer til ditt fag.

Filmmediet har gode muligheter til å fortelle historier om fag og fagformidlere som kan inspirere og motivere. Gjennom film møter man praktiske og menneskelige sider ved forskning og kunnskap. LINK lager en rekker videoformater hvor de gode historiene i faget løftes fram.

Flipped classroom

Undervisningsopplegg av typen flipped classroom baserer seg ofte på videoer som forberedelse til undervisningen. Vi har erfaring med en rekke produksjonsformater for video til omvendt undervisning.

Videoen er ofte en form for kunnskapsformidling som til dels erstatter forelesningen som underviseren ellers ville brukt undervisningstiden til å presentere. I et flipped classroom-opplegg ser studenten kunnskapsformidlingen på forhånd, og bruker tiden man er samlet til undervisning, til å diskutere og løse oppgaver basert på fagstoffet.

Nettkurs og MOOC

LINK har laget de fleste MOOCene og større nettkursene som er publisert på UiO de seneste årene. Med en MOOC når man ut til et globalt publikum med undervisningen.

LINK har bidratt til nye e-lærings- og evalueringsressurser på nett, herunder MOOCs for Odontologi og for det tverrfaglige senteret RITMO.

Videopresentasjoner

En vanlig form for kunnskapsformidling og undervisning på video er gjennom en videopresentasjon. Underviseren formidler sitt budskap ved hjelp av powerpointer og illustrasjoner i bakgrunnen.

I universitetssammenheng er videopresentasjoner kanskje den mest brukte formidlingsformen av akademisk fagstoff.

Man skriver en fortettet versjon av en forelesning og presenterer denne direkte til kamera i et studio. I bakgrunnen har man en grønnskjerm, som gjør at man kan legge inn sine egne powerpointer i bakgrunnen av videoen. Denne typen videopresentasjon kan også gjøres fra kontoret eller ute "på location", altså et sted ute i virkelige omgivelser.

Grafikk til fortellerstemme

Noen ganger ønsker man å vie det visuelle til grafikk, og gjøre opptak bare av lyd. Som i denne visualiseringen av TIMMS-rapporten fra 2019.

Videoessay

En videoessay er en form for audiovisuelt essay hvor man bruker filmklipp, lyd og stemme for å formidle et emne eller en idé. Videoessay kan kombinere elementer fra tradisjonelle essays med digital historiefortelling for å presentere komplekse konsepter og analyser på en enkel måte.