Den nye PC-stuen har 18 plasser som er utstyrt med to skjermer. PC-stuen skal først og fremst brukes i undervisningssammenheng, men er også tilgjengelig for andre som har en UiO-brukerkonto.
– De nye maskinene er svært velegnet for undervisning og har de samme programmene som brukes innen klinisk medisin. Det forbereder studentene på klinisk praksis, sier utdanningsleder Knut Lundin.
– Plassene er laget slik at to og to studenter kan arbeide sammen. Det fremmer samarbeid og interaktivitet mellom studentene, legger han til.
Den opprinnelige PC-stuen i bygg 25 var fra 2015 og klar for utskiftning.
– Det at vi nå har to skjermer per plass på PC-stuen stemmer mer overens med dagens programmer der du kan studere bilder og lignende over flere skjermer. I tillegg har vi lagt opp til mulighet for strømming og opptak av forelesninger, sier IT-sjef Tor Henry Wold.
Flere miljøer bruker PC-stuer i undervisningen
En god del av undervisningen på medisinstudiet foregår på PC-stuer.
– Vi har flere miljøer som bruker PC-stue i sin undervisning allerede. Farmakologi har stor aktivitet der mye skjer på PC-stuen ved Institutt for medisinske basalfag. Radiologi har også veldig mye av sin undervisning på PCer. Dette kan nå utvides til bygg 25, sier utdanningslederen.
PC-ene gjør programmene brukt i klinisk medisin tilgjengelige for alle studentene.
– En del programvare finnes kun på UiO-maskiner eller har såpass dyre lisenser at det ikke lar seg gjøre at alle installerer programmene på egen maskin. Derfor er PC-stuen en viktig ressurs, sier Wold.
MÃ¥ ruste studentene for bruken av KI i helsevesenet
Lundin mener at behovet for PC-basert undervisning også må sees i en større sammenheng.
– UiOs politikk for digitalisering av undervisningen er et viktig element i denne sammenhengen. Minst like viktig er den meget raske utviklingen mot bruk av kunstig intelligens (KI) i helsevesenet, sier han, og fortsetter:
– Våre studenter må være godt rustet til å både være forberedt på og å delta i denne raske utviklingen.
Kontakt