Besøk på nettsider for forskningsprosjekter registreres i statistikkverktøyet GA4.
Ved å følge med på statistikken kan dere blant annet se hvilket innhold besøkende på nettsiden deres er mest interessert i, hva de gjør på siden og hvor de kommer fra.
Detaljert nettstatistikk gir dere også et godt grunnlag for å rapportere på verdien av prosjektsidene til finansiører og andre interessenter.
Hvordan få statistikk for prosjektsiden?
Enkelte nøkkeltall for trafikk, som antall visninger av en side, Tallene er tilgjengelige for alle som har redigeringsrettigheter på siden.
Hvis dere ønsker mer omfattende statistikk, ta kontakt med lokal nettredaktør. For å ha løpende tilgang til oppdaterte tall, er det hensiktsmessig å få dem presentert i datavisualiseringsverktøyet Looker Studio. Nettredaktør ved fakultet/museum kan bestille en spesialtilpasset Looker Studio-rapport fra Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt.
Hva er det nyttig å måle?
Egenskaper ved trafikken
Nettstatistikken viser dere hvor trafikken til prosjektsiden kommer fra, både geografisk (land/legion) og digitalt (om brukerne klikket seg inn fra en e-post, Teams, et annet sted på nettsiden eller QR-koden på en vitenskapelig poster). Det er også mulig å se hvilke Google-søk som har ledet trafikk inn på siden.
Slik får dere en viss oversikt over publikummet deres og hvilte tiltak som fungerer for å drive trafikk.
Handlinger på siden
Antall visninger av en prosjektside kan si oss noe generelt om trafikkvolum, men det nyttig å ta i bruk mer detaljerte indikatorer på at vi har lykkes med kommunikasjonen på siden. Under har vi samlet noen eksempler på målbare handlinger som er relevante for mange.
Noen formater, som aktueltsaker og videoer, har som hovedmål å få brukerne av siden engasjerte og interesserte i prosjektet. Følgende indikatorer kan da brukes for evaluering:
- antall visninger og scroll-prosent på aktueltsaker/andre innholdssider
- antall start og avspillingsgrad av video
Å få brukere til å ta kontakt, gjøre seg kjent med resultater og velge å følge prosjektet videre i sosiale medier eller via nyhetsbrev er også hensiktsmessige mål for prosjektsider. Følgende eventer kan være relevante å følge med på:
- klikk på kontaktpersoner: contact_click
- klikk på prosjektdeltakere: participant_click
- klikk på publikasjonslenker: publication_click
- klikk på lenker til sosiale medier: social_icon_click
- klikk påmelding nyhetsbrev/arrangement: normal_button_click (hvis vanlig knapp er brukt)
- nedlasting av dokumenter: file_download
Merk at disse eventene, med unntak av normal_button_click og file_download, ble aktivert 24. mai 2024. De er bare gyldige for prosjektsider som er laget i oppdatert prosjektmal.